+++ Geen Delta Cup toernooi in 2023 +++

Home » Nieuws » Nieuws 2019 » Eerste zes deelnemers bekend

Eerste zes deelnemers bekend

De eerste zes deelnemers van de Delta Cup 2019 zijn bekend. Op 8 en 9 juni komen de volgende teams naar Sportpark De Kruisboog:

  • Vitesse Arnhem O16
  • PEC Zwolle O16
  • Omonia Nicosia O16 (Cyprus)
  • Śląsk Wrocław O16 (Polen)
  • Omiya Ardija O16 (Japan)
  • FC Delta Sports ‘95 O17

De oplettende Delta Cup-volger zal zijn opgevallen dat drie BVO’s al eerder hebben deelgenomen aan de Delta Cup, te weten Omiya Ardija, Śląsk Wrocław en Vitesse. Omiya Ardija won vorig seizoen in een spannende finale met 1-0 van AZ, waardoor zij de titel in de wacht sleepten. Zij komen dit jaar dus terug om hun titel te verdedigen.

Wij zijn tevens zeer blij met de twee debutanten. PEC Zwolle, staat op de vijfde plaats in de hoogste O16-competitie. Aan de hand van hun prima resultaten is de verwachting dat de Zwollenaren een goed team afvaardigen!

Ook Omonia Nicosia is een debutant op de Delta Cup. De Cypriotische club werd twintig keer landskampioen en had spelers als Khalid Sinouh, Hedwiges Maduro en Stijn Vreven onder contract. We kijken er enorm naar uit om de talenten uit Cyprus aan het werk te zien op de Kruisboog!

In het teken van het vijfjarig lustrum van de Delta Cup wordt er nog een evenement afgewerkt tijdens het toernooi, namelijk de Delta Cup Junior. Dit houdt in dat de JO9 en JO10-teams van Delta Sports een toernooi zullen spelen tegen clubs uit de regio gedurende de ‘grote’ Delta Cup. O.a. teams van SV Houten, DVSU en JSV Nieuwegein zullen meedoen aan de Delta Cup Junior.

De organisatie van de Delta Cup zal de komende weken druk bezig zijn met het rond krijgen van het deelnemersveld. De overige twee plekken zullen nog aangevuld worden. Welke clubs dit zijn, wordt gecommuniceerd via de Facebookpagina van de Delta Cup en via deltacup.nl.

Quotes

“Ontzettend genoten! Ben beide dagen als toeschouwer aanwezig geweest en heb mooie wedstrijden gezien. Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd om er een grandioos toernooi van te maken.”

— Hennie van der Sluijs, Bezoeker

Leuk ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget