+++ Geen Delta Cup toernooi in 2023 +++

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » 1e toernooidag Delta Cup 2016

1e toernooidag Delta Cup 2016

De organisatie van de Delta Cup en FC Delta Sports ’95 kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste toernooidag.

Al heel vroeg waren de vele vrijwilligers aanwezig om de puntjes op de i te zetten en het toernooi in goede banen te leiden. De vlaggen van de deelnemende landen, te weten; België, Denemarken, Zweden, Slowakije en Nederland wapperden mooi strak in de wind.

Langzamerhand arriveerden de overige 5 teams nadat gisteren al de 3 andere teams Houten bereikt hadden. Ook het (assistent)scheidsrechterskorps was al vroeg compleet.
Er wordt gespeeld op veld Dounia en veld Nadine. Helaas is (gras)veld Nadine  niet van dezelfde goede kwaliteit als (kunstgras)veld Dounia. Dit is voor de ploegen een extra uitdaging om ook op dit veld hun kwaliteiten te laten zien.
Komend seizoen, als het 2e (nieuwe) kunstgrasveld er ligt, kunnen we ook qua velden de kwaliteit leveren die deze clubs en het toernooi verdienen.

Nadat de teamfoto’s genomen waren begonnen de eerste 4 teams aan hun warming-up voor de start van het toernooi. Vanaf de eerste minuut laten de teams zien dat  ze er zin in hebben. Het enthousiasme en de gretigheid van de spelers is heel groot.
Wat voor onze club heel mooi is, is dat onze eigen jongens goed mee kunnen komen en al in de openingswedstrijd verrassend een punt pakken tegen PSV.

De wedstrijden die verder deze ochtend gespeeld worden laten zien dat de ploegen zeer goed aan elkaar gewaagd zijn en nadat iedereen twee wedstrijden gespeeld heeft is er al geen enkele ploeg die de maximale score van 6 punten heeft.

Na deze ochtendwedstrijden was de officiële opening van het toernooi. Deze werd  verricht door Miranda de Beer (voorzitster FC Delta Sports ’95) en Wouter de Jong (burgemeester van Houten).
Na een kort en goed voorbereid welkomwoord door beiden opende de burgemeester het toernooi officieel.

Daarna werden de teams en het in grote getale opgekomen publiek door de organisatie getrakteerd op een demonstratie van voetbalskills door de freestylevoetballer Soufiane Touzani. Het was een lust voor het oog om deze balgoochelaar de strijd aan te zien gaan met zijn tegenstanders en te mogen aanschouwen hoe goed Soufiane het pannaspelletje beheerst. Als je als tegenstander niet bij de les bent speelt Soufiane de bal door je benen.  De manier waarop hij het publiek er bij betrekt is geweldig en geeft een super goede sfeer.

Na deze mooie onderbreking was het weer aan de teams om aandacht te vragen voor hun prestaties. De wedstrijd van onze jongens tegen FC Utrecht was de wedstrijd waar al heel lang naar was uitgekeken. Het leek wederom voor onze jongens op een gelijkspel uit te draaien, maar helaas besliste de scheidsrechter dat FC Utrecht vlak voor tijd een penalty mocht nemen en deze werd benut waardoor we helaas met lege handen stonden.

Stand Delta Cup 2016 na dag 1
Stand na de eerste dag.

De ploegen bleven ook het tweede deel van deze dag zeer energiek de strijd met elkaar aangaan. Op het scherpst van de snede werden de wedstrijden gespeeld en uiteindelijk nadat de scheidsrechters de laatste wedstrijden beëindigd hadden bleek dat de strijd om de finaleplaatsen nog helemaal open ligt. Wat nog een vermelding waard is dat onze U17 de eerste doelpunten op ons internationale toernooi ooit gemaakt hebben en tevens de eerste overwinning ooit mochten vieren. KV Mechelen werd met 2-0 verslagen.

Daarmee belooft het zondag 22 mei een hele boeiende tweede speeldag te worden waarbij bijna elke ploeg nog aanspraak maakt op de finaleplaatsen.

Met tevredenheid mogen we constateren dat deze eerste toernooidag voorspoedig en mede door het mooie weer uitstekend is verlopen.

Quotes

“Ontzettend genoten! Ben beide dagen als toeschouwer aanwezig geweest en heb mooie wedstrijden gezien. Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd om er een grandioos toernooi van te maken.”

— Hennie van der Sluijs, Bezoeker

Leuk ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget