+++ Geen Delta Cup toernooi in 2023 +++

Home » Nieuws » Nieuws 2016 » PSV winnaar Delta Cup 2016

PSV winnaar Delta Cup 2016

De organisatie van de Delta Cup en FC Delta Sports ’95 kan ook terugkijken op een zeer geslaagde tweede toernooidag.

De eerste wedstrijden begonnen om 10.15 uur en na een ochtend met wat lichte regen begon de wedstrijddag met droog en bijzonder goed voetbalweer.
Het (assistent)scheidsrechterskorps was voor een klein deel hetzelfde als gisteren. Ook het nieuwe korps was al vroeg compleet en waren enthousiast om met elkaar deze klus te klaren.

De teams hadden na een goede nachtrust er ontzettend veel zin in. Er werd met veel energie en
enthousiasme gestreden om de punten. Onze jongens wisten de goede prestaties van gisteren, waarin 1x gelijk en 1x gewonnen werd in vier wedstrijden, gelijk de eerste wedstrijd te winnen
met 1-0 van IFK Göteborg. Een verrassende start van onze jongens.
De twee wedstrijden daarna gingen helaas verloren en daarmee was net nog even spannend of we 5e, 6e of 7e geworden waren. Zowel FC Utrecht als ook ADO Den Haag hadden evenveel punten. Uiteindelijk besliste het onderlinge resultaat dat we 7e werden in de poule, maar wij als Delta noemen het een gedeelde 5e plaats!

Uiteindelijk was de eindstand na de poulewedstrijden:

Stand Delta Cup 2016 na dag 2 - eindstand poulefase

Dat betekende dat Delta om de 7e en 8e plaats tegen IFK Göteborg moesten aantreden. Helaas was na de poulefase het weer omgeslagen en werden de finalewedstrijden in regenachtig weer gespeeld.
Je zou verwachten dat onze jongens de laatste en 8e wedstrijd van dit toernooi tegen alleen maar BVO’s er doorheen zouden zitten maar met dezelfde energie en inzet werd ook deze wedstrijd gespeeld. De inzet werd beloond en door een doelpunt van Dion werd deze wedstrijd gewonnen met 1-0. Daarmee werd de 7e plaats behaald en de rode lantaarn van vorig jaar overgedragen aan IFK Göteborg.

Daarmee kunnen we zonder overdrijven zeggen dat onze jongens een fantastisch toernooi gespeeld hebben. Van de 8 wedstrijden zijn er 3 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De complimenten zijn niet alleen namens Delta maar ook de BVO’s spraken hun bewondering uit voor deze prestatie. Chapeau mannen!!

De wedstrijden om de 3e t/m 6e plaats leverde de volgende resultaten op:

3e/4e plaats Slovan Bratislava  – KV Mechelen 1-0
5e/6e plaats FC Utrecht  – ADO Den Haag 3-1

De finale werd gespeeld tussen PSV Eindhoven en Brøndby IF. Beide ploegen wisten in de laatste ronde de koploper na de eerste dag Slovan Bratislava achter zich te laten. Mede dankzij KV Mechelen dat hun op een gelijkspel hield.

De finale was ook echt een mooi affiche waarmee we voor het tweede jaar op rij een prachtige finale hebben. De poulewedstrijd was door PSV Eindhoven met 2-0 gewonnen.

Zowel PSV Eindhoven als Brøndby IF kregen een prachtige opkomst en gelijk na het beginsignaal ontbrandde de wedstrijd direct. Beide ploegen probeerden via goed verzorgd voetbal kansen te creëren waarbij PSV Eindhoven in de eerste fase van de wedstrijd de bovenliggende partij was en door een slippertje van de keeper van Brønby IF op een 1-0 voorsprong kwam die ze tot de rust vast wisten te houden.

De tweede helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht maar werden er weinig kansen gecreëerd. Wat Brøndby IF ook probeerde, het lukte pas aan het eind van de wedstrijd om via standaardsituaties gevaar voor het doel van PSV Eindhoven te stichten. Uiteindelijk wist PSV Eindhoven de overwinning over de streep te trekken en hadden we, na Genk vorig jaar, wederom een aansprekende winnaar van de Delta Cup.
PSV Eindhoven gefeliciteerd met dit behaalde succes en we kunnen stellen dat jullie de terechte winnaar van dit toernooi zijn.

Direct aansluitend werd overgegaan tot de prijsuitreiking door onze voorzitster Miranda de Beer en de wethouder van sport van de gemeente Houten Kees van Dalen. Naast de strijd om de hoofdprijs zijn er ook nog wat individuele prijzen verdeeld. De volgende prijzen zijn gegaan naar:

Beste speler    Sekou Sidibé (PSV Eindhoven)
Beste keeper Martin Trnovský (Slovan Bratislava)
Topscorer Andrew Kanters (FC Utrecht)
Fairplay FC Delta Sports ‘95

Daarna werden de bekers aan de ploegen uitgereikt en kreeg PSV naast de beker voor de eerste plaats ook de wisselbeker overhandigd. Daarmee wordt door de organisatie direct de uitnodiging afgegeven aan PSV om deze te komen verdedigen tijdens de Delta Cup 2017.

Delta mag trots zijn op onze jongens die in hun poulewedstrijd de uiteindelijke winnaar van het toernooi op 0-0 wist te houden.


Daarmee kwam een einde aan het sportieve deel van het toernooi. We kunnen terugkijken op een bijzonder sportief en boeiend toernooi met een mooie winnaar. Onze dank gaat ook uit naar gehele (assistent)scheidsrechterkorps dat de wedstrijden op beide dagen kundig heeft geleid.

Komend seizoen, als het 2e (nieuwe) kunstgrasveld er ligt, kunnen qua velden de kwaliteit leveren die deze clubs en het toernooi verdienen. Daarmee zullen we weer een stap zetten in de verdere optimalisatie van de Delta Cup.

Tot slot wil ik heel graag namens de Delta Cup organisatie alle  vrijwilligers bedanken. Mede dankzij jullie allemaal hebben we met elkaar een geweldige prestatie geleverd. Ook jullie hebben met ontzettend veel enthousiasme de organisatie gesteund en zijn een onmisbare schakel om dit tot een succes te maken.

Ik wil graag afsluiten met de uitnodiging aan jullie allemaal: Tot ziens bij Delta CUP 2017!

Quotes

“Ontzettend genoten! Ben beide dagen als toeschouwer aanwezig geweest en heb mooie wedstrijden gezien. Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd om er een grandioos toernooi van te maken.”

— Hennie van der Sluijs, Bezoeker

Leuk ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget