+++ Geen Delta Cup toernooi in 2023 +++

Home » Delta Cup Edition 2015

Delta Cup Edition 2015

KRC Genk winnaar van eerste Delta Cup

1-HeaderBegin van het seizoen 2014-2015 zijn een aantal leden van onze club gekomen met het initiatief om dit toernooi te gaan opzetten. Met volle overtuigingskracht is in de ledenvergadering van december 2014 een plan ontvouwt wat binnen onze club met wat gemengde gevoelens werd ontvangen. In deze vergadering werd afgesproken dat half februari er een gedegen en onderbouwde begroting moest liggen waar het bestuur dan een go of no-go op zou geven. Gelukkig werd het een GO!!!

Vanaf dat moment staat Pinsterweekend in het teken van de Delta Cup, het Internationaal Toernooi U16. Het enthousiasme in de toernooicommissie die ondertussen was gevormd nam met de dag toe. De clubs die interesse hadden kwamen uit alle delen van Europa. Het was een hele puzzel om overeenstemming te bereiken met de clubs. Uiteindelijk stond er een zeer veelzijdig deelnemersveld op de kaart:

Nederland: Feyenoord, FC Groningen en FC Delta Sports ‘95
België: RSC Anderlecht en KRC Genk
Denemarken: Brøndby IF
Griekenland: PAOK Saloniki
Letland: Skonto Riga

 

Vrijdag 22 mei 2015
2-Ontvangst PAOK DldDe spanning bij de toernooicommissieleden liep nu wel op. Vandaag komen de eerste ploegen aan en wordt er op de club een avondmaal aangeboden. Vanuit d e commissie zijn Peter Hoogewoning richting Eindhoven en Shida Versteeg richting Düsseldorf gegaan om respectievelijk Skonto Riga en PAOK Saloniki op te halen. De ploegen werden met een bus direct naar het Hotel Postillion in Bunnik gebracht waar alle bezoekende clubs dit weekend zouden verblijven.

Brøndby IF kwam zelf met de bus naar het hotel en FC Groningen kwam met eigen vervoer eerst rechtstreeks naar de club. De clubs die in het hotel zaten werden met onze vliegende equipe opgehaald. Sponsor Nefkens had ons auto’s ter beschikking gesteld waarmee we de ploegen heen en weer brachten. Daarnaast werden in dit weekend ook nog twee busjes en privéauto’s ingezet door leden van de club.

Met dank aan de organisatie van de avondvierdaagse (defilé was tegelijkertijd) konden we de ploegen vanuit Bunnik zonder problemen bij de club krijgen. Na het eten werden de ploegen naar hun hotel gebracht.

Zaterdag 23 mei 2015
In de vroege ochtend arriveerden de overige ploegen (Feyenoord, Genk en Anderlecht en onze eigen B1) op het complex. De ploegen uit Bunnik waren ook keurig op tijd.

3-OpeningNadat de ploegen zich hadden omgekleed werd er eerst een teamfoto genomen en daarna kon de opening plaats vinden. De ploegen en het scheidsrechterskorps stelden zich op hoofveld op. Onze burgemeester de heer Wouter de Jong en vice-jeugdvoorzitter de heer Jeroen Verbeek heetten de ploegen welkom en hielden een korte toespraak waarna het toernooi om half elf kon beginnen.

Het weer zat ons in de ochtend niet helemaal mee maar naarmate de middag inzicht kwam brak de zon door. Voor de ploegen waren de omstandigheden prima. Ze kregen een zwaar programma voorgeschoteld dit weekend namelijk acht wedstrijden van 2 x 20 minuten.

 

Het was al gauw duidelijk dat de ploegen heel goed aan elkaar gewaagd waren en zelfs Delta de meeste wedstrijden lang stand kon houden. De BVO’s vonden het lastig tegen de B1 te spelen, zeker zolang het 0-0 stond.
Het voetbal was van een goed niveau. Bij KRC Genk liep bijv. een speler die net een 3-jarig contract getekend heeft bij Inter Milaan. Ook waren bij meerdere ploegen verschillende jeugdinternationals actief.

Na de eerste dag was het KRC Genk dat aan de leiding ging voor Brødnby IF. Onze B1 was nog puntloos en helaas ook nog zonder doelpunt.

4-EtenVoor het eten was er een samenwerking aangegaan met het Houtens, waarvoor onze hartelijke dank. In de aula werd in twee shifts voor 210 personen diner geserveerd. Daarna bracht onze vliegende equipe ze weer keurig naar het hotel.

De ploegen hadden ’s avonds hun eigen programma. Een deel van de spelersgroep van PAOK was naar Utrecht afgereisd en was onder de indruk van de binnenstad. Met name de hoeveelheid fietsen was opgevallen. Vermeldenswaardig is dat een deel van de commissie op uitnodiging van KRC Genk aanwezig was bij het bowlen. Daarna werd het hotel nog bezocht om feedback te vragen over de bevindingen op ons toernooi. Met natuurlijk ook verbeterpunten was het heel fijn om te horen dat de ploegen zeer te spreken waren over de organisatie en het heel leuk vinden dat ze tegen iedere ploeg spelen.

 

5-ToeschouwersZondag 24 mei 2015
Op de tweede dag waren de eerste wedstrijden al om negen uur, waardoor de vliegende equipe al vanaf half acht spelers van het hotel naar de club bracht. De gemoedelijkheid en prima sfeer op het toernooi werd hier ook nog eens bevestigd door KRC Genk die door hun contact met FC Groningen aanbood om hun met de bus mee te nemen naar onze club.

Het weer was de hele dag echt prachtig. Strak blauwe lucht en volop zonnig. Het was goed vertoeven op de club en het was ook beduidend drukker dan zaterdag. De sfeer was echt top! De prestaties van de spelers ook want zo’n tweede dag gaat de fitheid van de ploegen testen.

Uiteindelijk waren het KRC Genk en Brøndby IF die de finale speelden. Voordat het zover was probeerde onze B1 in de wedstrijd om plek 7/8 tegen FC Groningen hun eerste doelpunt te maken. We waren er net als in andere wedstrijden dichtbij maar het wilde helaas niet lukken. Onze jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben genoten van dit evenement.

De finale tussen KRC Genk en Brøndby IF was een mooie afsluiting van het toernooi. Binnen 5 minuten lag de bal al drie keer in het doel. KRC Genk leidde met 2-1. Het was ook deze ploeg die het betere voetbal op de mat legde maar Brøndby IF bleek een taaie tegenstander die zo af en toe gevaarlijk voor het doel van KRC Genk kwam. Echter tien minuten voor tijd wisten ze de 3-1 te maken. Daarmee was het gespeeld en kreeg dit toernooi de terecht winnaar, KRC GENK.

De prijsuitreiking vond direct na het laatste fluitsignaal plaats. De wethouder van Sport de heer Kees van Dalen en onze voorzitster Miranda de Beer reikten de prijzen uit. Het was heel mooi om te horen hoe trots de wethouder, net als de burgemeester gisteren, is op dit evenement binnen de grenzen van deze gemeente. Ook Miranda was lovend en gaf een groot compliment aan de organisatie.

Naast de teamprijzen waren er ook individuele prijzen. De topscorer, beste speler en beste keeper werden gejureerd door een aantal Delta leden die twee dagen alle wedstrijden bekeken. De sportiviteitsprijs werd door de scheidsrechters toegekend.

6-individuele prijsDe individuele prijzen gingen naar:

Topscorer: Dylan Vente (Feyenoord, 9 goals)
Beste keeper: Marten Schevenels (KSC Genk)
Beste speler: Cheick Toure (Feyenoord)

De teamprijzen gingen naar:

1e plaats: KRC Genk (tevens ook wisselbeker)
2e plaats: Brøndby IF
3e plaats: Feyenoord
4e plaats: Skonto Riga
5e plaats: RSC Anderlecht
6e plaats: PAOK Saloniki
7e plaats: FC Groningen
8e plaats: FC Delta Sports ‘95

7-sportiviteitsprijsDe sportiviteitsprijs ging naar: FC Delta Sports ‘95

Na afloop van de prijsuitreiking gingen een aantal ploegen direct naar huis. Er werd door andere ploegen eerst nog in Het Houtens gegeten voor ze naar huis gingen en alleen PAOK Saloniki en Skonto Riga werden nog naar Bunnik gebracht.

Maandag 25 mei      
Met het wegbrengen van Skonto Riga door de vliegende equipe kwamen de activiteiten van de commissie tijdens dit toernooi definitief tot zijn einde.

Het was van de eerste tot laatste minuut genieten van de omgang met de spelers, staf, scheidsrechters, vrijwilligers, sponsoren, bezoekers, ballenjongens, de sfeer en gemoedelijkheid en de vele complimenten. Want laten we niet vergeten dat we dit als club binnen 4 maanden gerealiseerd hebben en trots mogen zijn op wat we neergezet hebben.

Iedereen die op wat voor manier dan ook zijn/haar bijdrage aan dit toernooi heeft geleverd, hartelijk dank en op naar het komend jaar.

Meer foto’s en berichten over de Delta Cup is te vinden op de Facebook pagina: https://www.facebook.com/DeltaCupHouten

 

Quotes

“Ontzettend genoten! Ben beide dagen als toeschouwer aanwezig geweest en heb mooie wedstrijden gezien. Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd om er een grandioos toernooi van te maken.”

— Hennie van der Sluijs, Bezoeker

Leuk ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget